av Øystein Buvik

11/08 - 2022

Fredag 5/8
Første kamp: TFK – Åmotfors (1-1)

Kampen ble en tett og spennende batalje, hvor kampen kunne ha bikket begge veier. TFK havner under 1-0 til tross for at guttene dominerte banespillet. En bra kontring av Åmotfors. Dette førte kampen inn i en fase hvor Tobias holder TFK inne i kampen med en kjemperedning og nok en stor sjanse til Åmotfors. Etter 15 minutter drar Martin av en forsvarer inne i straffefeltet og blir feid ned av den neste forsvareren. Straffe! Miraziz ga bort straffesparket til William, som setter den kontant og sikkert. 1-1.

Kampen bølger frem og tilbake resten av tiden, hvor TFK er knappet vassere og har en større del av banespillet. Kampen ender med uavgjort. Fin prestasjon mot et godt lag.

Andre kamp: TFK-Rynninge (0-6)
Kamp nummer to for dagen var mot Rynninge. Rynninge har med to lag den hjemlige serien for 2009-gutter. Begge disse lagene er topplag, så det var klart for en real styrkeprøve.

0-1, 0-2, 0-3 og 0-4 kom etter headinger, innlegg og godt spill fra Rynninge. TFK hang i tauene etter en første omgang som stort sett foregikk på TFKs halvdel. En blanding mellom litt tamt presspill og et gode kombinasjoner fra motstanderlaget utgjorde forskjellen.

Andre omgang begynte vesentlig bedre. TFK vinner ballen i gunstige posisjoner, men klarer ikke å skape det store på den siste tredelen av banen. Det skapes noen halvsjanser på dødball, men uten scoring fra TFK. En liten «coaching-blemme» ble oppdaget etter 6 minutter. TFK hadde spilt med èn mann mindre...

Utover i 2. omgang blir TFK igjen spilt baktunge og 5-0 og 6-0 kommer etter litt klabb og babb foran eget mål, pluss en godt gjennomført kontring. Alt i alt en fin erfaring for TFK, hvor skuffelsen ikke satte seg for hardt etter kamp.

2010-guttene (Aksel, Georg og Martin) fortsatte å imponere med en stor stå-på-vilje og uredd innstilling.

Lørdag 6/8
Tredje kamp: TFK-Uddevalla (2-1)

Tidlig opp, cornflakes med film-mjölk, 10 minutter kjøring og vipps klare for kampstart klokken 08:00 på vakre Råsseröds Idrottsplass. En meget fin gressmatte, som passet våre kunstgressoppvokste spillere godt, ville det vise seg.

TFK var påskrudd fra start og går rett i angrep. Bra trykk og en tøff kamp hvor TFK-spillerne får en del og gir en del juling. Det deles ut til sammen tre gule kort i kampen, kun til Uddevalla. Kampen vipper og lagene går til pause på 0-0.

Uddevalla gikk hardt ut i andre omgang og presser TFK lave. De får et frispark på 16 meter 5 miutter ut i andre omgang, som blir ekspedert direkte i mål. Muren til TFK hadde ikke egnet seg for å holde Birkebeinerne unna Slottsfjellet.

Kampen bølger før TFK tar tak etter ca 11 minutter spilt av andre omgang. Vi spiller flott fotball, som til slutt gir en mulighet på et frispark fra ca 20 meter. Martin sendes frem. En kanonkule går over muren, keeperen må gi retur og William jager den inn fra 2 meters hold. 1-1!!

Etter ca 16 minutter blir det slått et innlegg inn i feltet til Uddevalla. Forsvarsspilleren som skal klarere header ballen inn i egen hånd, og dommeren peker på straffemerket. Miraziz gir på nytt fra seg straffesparket til William, som setter den kontant i mål. 2-1!!!

TFK legger seg ikke bakpå, men fortsetter å presse på for flere mål. Martin løper for å hente ballen i det 19 minutt, noe som gir et bilde på at gutta følte de hadde dagen.

Fantastisk prestasjon, mot et meget godt Uddevalla-lag.

Verdt å nevne: Uddevalla tok seg til semifinale i A-sluttspillet.

Fjerde kamp: TFK-Ulvåkers (2-0)

Forberedelsene til kampen ble fylt med bading, lek og moro i nærheten av hovedkampområdet. TFK var klare da fløyta gikk og kampen ble en enveiskjøring, fra start til slutt. Guttene fortsetter å opptre som et lag, og ikke falle for fristelsen til å «gjøre alt selv». Det blir produsert mange sjanser, hvor sluttresultatet kunne blitt mye både 3,4,5 og 6-0 i TFKs favør. En solid kamp.

1-0 kom på et frispark fra 30 meter, lagt inn i feltet av Miraziz. William er på riktig sted og setter den i kassa. 2-0 kommer etter at Malik Thor er flyttet opp som kant. Vi får flere brudd høyt i banen og en pasning fra Malik Thor spiller Aksel alene igjennom mot keeper. Aksel legger den kontrollert til side for keeper.

Femte kamp: TFK-Hanvikens (0-5)
Femte kamp og to spillere med kramper som ikke gir seg. Første omgang blir TFK et par knepp for små, og Hanviken får enkle mål etter at TFK mister ballen i farlige posisjoner. Kuleramma stopper ikke før 5-0 til pause.

All ære til guttene som går utpå i 2. omgang og ønsker å vinne omgangen. Det skjer ikke, men Hanviken slipper heller ikke til stort og andre omgang ebber ut i 0-0.

Slitne gutter fulgte spente med på de andre resultatene i gruppa etter kampen, for å se om det ble A- eller B-sluttspill. Rynninge og Uddevalla gikk til A-, mens TFK og Hanviken gikk til B-sluttspill.

Søndag 7/8
Kvartfinale B-sluttspill: TFK-Mölndal (0-2)

Kvartfinalen kom litt tidlig på slitne TFK-bein, hvor troppen hadde begynt å slå sprekker. Èn sendt hjem til Norge med feber, to spillere med det de trodde var strekk, noen andre med vondt kne og generelle «vondter», gjorde at TFK måtte bytte på posisjoner og mannskap i stor stil. Etter konferering med lag-lege Thorbjørn, ble det også konkludert med at strekkskadene ikke var strekk, men kramper.

TFK havnet under 1-0 på et skudd fra 16-18 meter, helt nede ved stolperota. Lite å gjør noe med, og litt tilfeldig. Etter målet er TFK gode. De styrte banespillet godt og kom til flere store sjanser. Said løp seg fri gjentatte ganger og to avslutninger endte i stanga. Miraziz fikk et godt treff inne i sekstenmeter, men skuddet ble blokkert på strek. 1-0 til pause.

Andre omgang er TFK fortsatt det klart beste laget og presser for utligning. Mölndal er presset og slår lengre baller, hvor en ball fant veien helt inn til Tobias i mål. Tobias så ut til å holde ballen inntil brystkassen, da en jagende Mölndalspiller sparket ballen opp i haka på Tobias og videre inn i mål. Dommeren godkjenner 2-0. Guttene fikk en liten knekk etter dette, men sto løpet ut og fikk et par OK sjanser til, før damen i svart blåste av Oddeboll-eventyret for TFKs 2009 (og 2010)-gutter.

Oppsummeringen av kampen var at vi var et bedre lag enn Mölndal, men målene teller. Det skal nevnes at Mölndal gikk til finalen i B-sluttspillet.
Evaluering etter 6-0 tap mot Rynninge.
«Avslapning» før kamp nummer 4 på fredag. God stemning.
«Avslapning» før kamp nummer 4 på fredag.