Sammen for Tønsberg logo
Hovedbilde for artikkelen

Vi liker det vi ser...

av Øystein Buvik

15/10 - 2022

Det er det faktisk mange som sier om utviklingen i Tønsberg Fotballklubb for tiden. Alle liker et klapp på skulderen og et godt ord, men nå må vi videre. Styret i TFK har startet med å «gjenbygge klubben» etter koronaen, utviklet organisasjonen ved å engasjere flere til å ta i et tak, så nå er det sporten sin tur!

Men før det…...

Mange lurer sikkert på hvorfor denne reportasjen starter med et bilde av jordhaugen som ligger mellom Strandman Arena og Byskogen skole. Denne er snart en «saga blott». De som frekventerer anlegget vårt i tiden som kommer, vil se en markant endring her. Mer vil vi ikke si i denne omgang, men alt som gjøres, er til beste for våre barn og unge i lokalmiljøet.

Så er det sporten sin tur

Tønsberg Fotballklubb er så heldige å ha mange og dyktige trenere og lagledere i sin midte og for G14 og oppover blir trenings- og kamptilbudet mer tilrettelagt slik klubber på høyere nivå organiserer seg. Dette vil gi en sportslig effekt, både på kort og lang sikt. De aller fleste gutter har som mål å bli ManU- eller Liverpoolspillere. Da må man starte et sted, og i TFK legges nå forholdene til rette for en god trenings- og kamphverdag for denne aldersgruppen. Derfor engasjeres det trenere og lagledere som vil ta klubben et nivå opp.

Dersom man har ambisjon om å bli en dyktig fotballspiller, har det konsekvenser i form av gode treninger og godt matchtilbud. Da er det viktig at de som virkelig ønsker å bli gode fotballspillere «der fremme», tar utfordringen og står på. Alle vet jo hvorfor Haaland og Ødegård har nådd såpass langt; Gode treninger med klubbene sine pluss mye egen- trening; for Haaland sitt vedkommende i Brynehallen (lik Rehallen) og for Ødegård sitt vedkommende, mange hundre timer på Kjappenbanen i Drammen. For å legge forholdene best mulig til rette, engasjerer nå Tønsberg Fotballklubb trenere og lagledere som skal bli med klubben og spillerne videre.G-19 laget for sesongen 2023

På et av bildene under vises signeringen av Simon Licina som skal opp et hakk fra årets sesong og vil trene G19-laget. Simon er i ferd med å fullføre sin UEFA B-lisens og har store ambisjoner med laget han skal trene. Han setter store krav til seg selv og de spillerne han vil ta til neste nivå.

Per i dag er det en god grunnstamme i laget som blir med til dette trinnet, men man trenger å utvide med noen spillere som kan og vil gjøre en innsats. Da er det viktig at samspillet mellom klubb, trenere, lagledere og ikke minst spillerne fungerer godt. Vi blir kun bedre ved å gjøre hverandre gode. Kommunikasjon er et stikkord og da er vi er stolte og glade over at også lagleder Cathrine Bergheim er med videre, uttaler styreleder Geirfinn Kvalheim.G-16 laget for sesongen 2023

Fredag 14. oktober signerte TFK opp trener for G-16 laget for sesongen 2023. Edvinas Lukosevicius blir hovedtrener for dette laget og han får med seg ringreven Line Braathen som lagleder. What a team? Vi vet alle den utviklingen 2008-laget har hatt gjennom inneværende sesong.

Edvinas har sin spillerbakgrunn fra toppfotballen i Litauen, og har vært trener og faktisk også spiller for TFK siden han kom til Norge for 8 år siden. Han vil nå «slipe diamantene» han og Halvor Viken har hatt, ytterligere. Han kan ikke vente med å komme i gang med ei meget spennende spillegruppe. Edvinas har også ambisjoner om å ta UEFA-B-lisens i 2023. Også dette laget har en meget god grunnstamme, men trenger også noen flere tilganger som gjør at dette blir en stor og homogen treningsgruppe, avslutter Kvalheim.

Her signerer Simon Licina som trener for G-19-laget for sesongen 2023.
Her har Edvinas Lukosevicius signert som trener for TFKs G16 lag for sesongen 2023.

Kommentarer

Du må være innlogget for å legge igjen en kommentar.

Ingen kommentarer.