Sammen for Tønsberg logo
Hovedbilde for artikkelen

Terje var ikke vond å be da filmteamet inntok byen: – Nå blir jeg vel kjendis

av Øystein Buvik

27/01 - 2023

Merk: På grunn av rettigheter blir reklamefilmen kun sendt på tv2 sine kanaler.

Statister og filmfolk inntok Tønsbergs gater tre dager denne uken. Sammen sang de Jahn Teigens «Optimist».

– Nå som hele Norge skal se meg blir jeg vel kjendis, ler Terje Grawford Møyland.

Det er pause mellom takningene og flere av de rundt hundre statistene har samlet seg på Big Ben for en pust i bakken. Stedet er blitt satt av som varmestue og matstasjon for statister og medarbeidere involvert i filmprosjektet. – Det er kjempegøy, og stemningen er god selv om det blir mye venting og at vi gjør de samme scenene gang på gang, sier Terje.

Hater Rosenborg

Tønsbergenseren har vært ivrig fotballsupporter helt siden 80-tallet, med FK Eik Tønsberg som favorittlag. Da han fikk forespørselen om å delta som supporterstatist i promofilmen, nølte han ikke et sekund.

– Jeg måtte jo si ja så fotballgæren som jeg er. Jeg liker budskapet og synes det er spesielt gøy at filmingen er lagt til Tønsberg, sier sportsentusiasten.

Tirsdag og onsdag flankerte han gatene med Rosenborg-flagget til topps. Et nokså uventet syn for dem som kjenner den ihuga fotballsupporteren.

– Jeg hater Rosenborg altså, men så lenge det støtter opp om en god sak, får det gå for denne gangen.

Slenger med leppa

Han forventer en del tyn for Rosenborg-stuntet i etterkant, men trøster seg med at svart og hvitt også er fargene til FK Eik Tønsberg.

– Og i eliteserien heier jeg på Lillestrøm. Det må du få med, sier han.

Gleden er stor over å bruke dagen sammen med andre sportsentusiaster i hjembyen.

– Alle folka i toget er fantastiske mennesker. Det er skikkelig hyggelig, også får jeg slengt litt supporterdritt innimellom da, flirer han.

Får skryt

Eirik Waage og barna Stella (5) og Mio Waage-Hillidge (11) og kompisen Rufus Haughom (11) fra Tønsberg er også med i klyngen av jublende optimister som frekventerer gatene rundt Torvet.

Med røde hjerter i kinnene sitter Stella på skuldrene til pappa når filmkameraene går. Selv når takning nummer tolv gjennomføres smiler hun tålmodig som en sol.

– Stella på fem år er den yngste på settet, opplyser en av filmmedarbeiderne./strong>

– Selv om det er kaldt og mye venting er det ingen som klager. Alle er positivt innstilt og kjempeflinke, skryter hun.

Favoritt

Filmproduksjonen har holdt det gående i tre hele dager, fra tidlig tirsdag morgenen til langt ut på ettermiddagen torsdag. Timevis av repetisjoner, jubel, latter og med sangen «Optimist» på repeat.

– Vi får instruksjoner om å lage liv og røre, og å synge for full hals, som om vi var på vei til kamp, sier Mio (11).

At de bruker sangen «Optimist» som bakteppe i hjembyen synes alle er topp. – Jahn Teigen er favoritten, alt av han er bra, sier Terje.
SUPPORTERE: Bjørn Herlov Jørgensen og Terje Grawford Møyland jubler med svart og hvitt flagg. Men er det Rosenborg eller FK Eik Tønsberg? Foto: Kirvil Håberg
YNGST PÅ SETTET: Eirik Waage og Stella Waage-Hillidge (5) og Rufus Haughom jubler for full hals i supportertoget. Selv etter tolvte takning holder de humøret oppe. Foto: Kirvil Håberg
GØY Å VÆRE MED: Eirik Waage og barna Stella (5) og Mio Waage-Hillidge (11) og kompisen Rufus Haughom (11)(til høyre) har satt av dagen til statistarbeid. Foto: Kirvil Håberg
VIL IKKE RØPE: Foreløpig ønsker ikke oppdragsgiver TV2 og pressesjef Jan-Petter å røpe hvordan promofilmen skal brukes. Men for nysgjerrige skuelystne som har stoppet opp og lurt på hva det livlige opptoget skal være godt for vil resultatet vises på skjermer i løpet av en måneds tid. Foto: Kirvil Håberg

Kommentarer

Du må være innlogget for å legge igjen en kommentar.

Ingen kommentarer.